vrijdag 19 juli 2013

Gods kinderen in de derde-wereld landen

Matheüs 6:26 " Ziet naar de vogelen des hemels: zij zaaien niet en maaien niet en brengen niet bijeen in schuren en toch voedt uw hemelse Vader die; gaat gij ze niet verre te boven''

God zorgt voor de vogels, hoeveel des te meer zal Hij niet zorgen voor Zijn kinderen?

Vaak hoor ik hierop deze reactie: ''Hoe zit het dan met de mensen in de arme landen?''  God zorgt niet voor hen'' ...
Ik snap deze reactie wel, maar zwart-wit gezien word dus de Bijbel in twijfel getrokken....
Gods Woord word in twijfel getrokken...

Gods Woord is de enigste waarheid in ons leven!  Blijf waakzaam!

God zorgt ook voor de mensen in de "arme" landen, hoezo hebben wij het beter?, hoezo denken wij dat God niet zorgt voor hen?
Is al onze luxe niet juist een bedreiging voor ons geestelijk leven? Wij zijn verzadigd door eten, drinken, televisie, internet, werk enz-  dus God ECHT zoeken en smeken om vervuld en verzadigd te worden door en met Hem ...doen wij niet
De mensen in de derde wereldlanden zien er arm uit en hebben het werelds gezien slecht... maar dat betekent niet dat God niet voor hen zorgt.
Deze mensen zijn veel sterker in hun geloof, veel krachtiger in hun geloofsbeleving en gebed, ze leven veel dichter bij en in de Heilige Geest van God. verzadigd door de Geest.
 Waarom denkt u dat er daar dagelijks zulke wonderen en tekenen  gebeuren ,  door handoplegging en gebed demonen en ziektes worden uitgedreven in de naam van Jezus.
Deze mensen zijn lichamelijk arm maar geestelijk vele male rijker dan menigeen van ons rijke westerlingen. God geeft hen dus iets wat veel belangrijker is!  Dit is niet mijn mening ,maar dit staat in de bijbel- lees Jakobus 2.

Sommige kerken en mensen onder ons vasten nog wel eens. Dit doen ze niet vanuit het oud-testamentische principe (de wet) ,maar vrijwillig omdat ze dan veel dichter bij God komen in gebed.
Doordat het lichaam niet verzadigd is gaan ze vele malen dieper en worden ze geleid door de Geest.
Grote openbaringen zijn het gevolg, en Gods stem word goed verstaan.

Dus mijn conclusie is: De Bijbel spreekt de waarheid:  God zorgt wel degelijk voor Zijn kinderen in de "arme" landen.
Dat ze honger en dorst lijden en in een krot leven.... dat is onze schuld ! Door het egoïsme van de mens zijn de aardse rijkdommen oneerlijk verdeeld.
De ene heeft 3 miljoen op zijn rekening staan, terwijl de ander door de resten van een vuilnisbelt kruipt op zoek naar wat etensresten...

Word de derde wereld niet kunstmatig in stand gehouden? zodat wij goedkoop onze kleren en dergelijke kunnen krijgen?
Is het niet zo dat als wij alles evenveel eerlijk zouden verdelen- zoals dat gebeurde in de eerste gemeentes (zie handelingen)  wij allemaal meer dan genoeg zouden hebben?
Ik weet zeker dat wij ALLEMAAL meer dan genoeg zouden hebben ! Want God heeft in ALLES ruimschoots voorzien. Ook in goud en zilver, olie, voedsel enz.
Alles is , en door God ... voor ons.

Jammer alleen dat ons egoïsme , onze -eigen ik- zo bang is om te weinig te hebben. Net zoals het volk Israël in de woestijn toen het voedsel (manna) uit de hemel regende- Ook hier waren er mensen die meer meenamen dan zij opaten, en zij sloegen dit op in hun voorraad...
U weet wat er mee gebeurde: het eten was de volgende dag verrot... Omdat God het niet zo bedoeld had... en heeft!
U zult nu misschien dit antwoord hebben; Het geld wat wij geven word ''geroofd'' door de directeuren en bestuurders van zo'n fonds. Dit zal bij sommige zeker voorkomen...en dat is dus ook precies wat ik zeg: EGOÍSME . wederom egoïsme van mensen die willen verdienen over de rug van andere mensen.

De mens is aangetast door de zondeval , maar God is goed en trouw ! dus laten we stoppen Hem de schuld te geven of Zijn almacht in twijfel te trekken.
Laten we eerst bij onszelf aankloppen, en onszelf eens goed bekijken.
Daar worden we allemaal beter van.

1 opmerking:

Anoniem zei

helemaal mee eens