zaterdag 8 juni 2013

Welke Ferrari bent u ?

Vandaag wil ik het hebben over een wel hele mooie auto : De Ferrari.
En deze auto wil ik in vergelijking zetten met de mens : De kroon op de Schepping.

De Ferrari is een prachtig vormgegeven auto. Alles straalt kracht en klasse uit, zowel van buiten als van binnen. Uniek vormgegeven, en ongeevenaard in zijn soort. De makers ervan hebben hier hun ziel en zaligheid in verwerkt.
Meestal zijn ze uitgevoerd in de kleur rood.
Als de motor loopt, komt er een geluid uit de uitlaatpijpen ,als die van een brullende leeuw.
De motor is zo krachtig dat het overeenkomt met wel bijna 500 paarden!

Wij mensen zijn ook allemaal Ferrari's  Wij zijn uniek gemaakt, ongeevenaard, alles straalt klasse ,kracht en bijzonderheid uit. God heeft ons perfect gemaakt! Zijn Levensadem , Zijn Hart , Zijn ziel heeft Hij verwerkt in ons. de kroon op de gehele Schepping.
Als wij Jezus als onze Heer en Verlosser hebben zijn wij ook uitgevoerd in de kleur ROOD. Dan zijn wij ondergedompeld, gereinigd en compleet gekleurd door het kostbare bloed van Jezus.
Onze motor maakt het geluid als die van een brullende leeuw. De leeuw van Judah:  God zelf !
De motor die zo krachtig is, immens krachtig! dat wij dingen doen, die we zelf voor onmogelijk houden: De motor genaamd :  de Heilige Geest.

Toch zijn er verschillende mensen, en dus verschillende Ferrari's : Ik wil er 4 uitdiepen:

-Ferrari zonder motor:
dit is mooi om te zien, maar onbruikbaar. is een showmodel. doet niet waar de auto eigenlijk voor gemaakt is, namelijk rijden.
Dit zijn mensen die leven, denken , voelen en reageren zonder de de Heilige Geest. Zij kunnen heel veel voor de kerk of gemeente betekenen. Veel uit de bijbel lezen. Maar zonder geleid te worden door de Heilige Geest, doen zij dit vanuit religie, vanuit angst of eigen verdienste.
Ook word de bijbel gelezen vanuit een z.g.n ''allesverklarende'' menselijke manier. Gods geheimenissen worden niet geopenbaard. Hier zijn helaas vroeger kerkscheuringen door ontstaan.

-Ferrari die te lang stil staat:
Alles gaat vastzitten, vloeistoffen drogen op, of verouderen, het rubber droogt uit ,er komt roest aan de auto. Al met al : de auto gaat ontzettend hard achteruit met de kans dat de auto moeilijk ,of nooit meer aan de praat komt.
Dit zijn mensen die 'gereden'' hebben in Gods koninkrijk, maar op de 1 of andere manier de auto stilgezet hebben. Misschien door drukte ,de ander door teleurstelling ,weer een ander door voorzichtigheid of meningen van andere mensen..
De waarheid is dat als je niet in 'het vuur blijft'  , je heel hard afkoelt ! Blijf God zoeken in gebed en Zijn Woord. Blijf samenkomsten bezoeken, Zorg voor inspirerende mensen om je heen. Het geloof is niet saai- integendeel- het kan je vol in vuur en vlam zetten, zodat je kan rijden en scheuren  , en dus volop doet, waarvoor je gemaakt bent.

-Ferrari met verkeerde brandstof:
Deze zal sputteren, horten en stoten. zwarte rook uitstoten, onregelmatig lopen. Zal niet functioneren hoe hij behoort te functioneren.. omdat hij niet gemaakt is voor deze brandstof.
Onderzoekt alles / check alles aan de hand van Gods Woord.   Het is heel belangrijk welk onderwijs je volgt. Welke kerk je bezoekt, welke mensen je invloed laat uitoefenen op je leven!
Wat je toelaat aan je ogen om te zien, en je oren om te horen ! Er staat niet voor niets in de bijbel: Waak voor de vensters van je ziel (ogen en oren)
Het zal je namelijk maken tot wie je bent..  Dit is wetenschappelijk bewezen.

-Ferrari waarbij de koppeling slipt:
Auto maakt veel kabaal, maar komt haast niet vooruit.. de krachten van de motor worden niet goed overgebracht op de auto.
Dit zijn mensen die veel 'kabaal' maken. Die wel de motor (Heilige Geest) ontvangen hebben, en de koppeling laten opkomen (over de geopenbaarde wijsheid praten)  maar verder niet volledig het geopenbaarde in werking stelling... Telkens laten zij zich door omstandigheden of mensen ontmoedigen, en drukken zij het koppelingspedaal weer iets terug. Hierdoor praten zij dus veel over bijbelse waarheden, maar zijn  ''ongehoorzaam'' dit echt uit te voeren..
Dit is jammer. deze mensen hebben alles tot hun beschikking... maar zetten net niet die stap om de koppeling volledig  los te laten komen, en zodoende volledig  vrij , met 300 km per uur naar hun bestemming te racen!


Lijkt mij dat iedereen toch gewoon die RODE immens krachtige unieke goedlopende Ferrari wil zijn. die doet waar hij of zij ECHT voor gemaakt is.


Welke Ferrari bent u ??
De keuze is aan u ....  U kunt zijn wat u wilt zijn... dat is vrijheid....  

 

2 opmerkingen:

Aritha V. zei

Een echte mannenblog :-) Maar wel een mooie blog.

Ik ben niet te vergelijken met een Ferrari hoor. Eerder een lelijk eendje met pech. Ik heb de Automonteur nodig

Goed geschreven en duidelijk boodschap.

Unknown zei

Amen Jedidja- We hebben allemaal de Automonteur nodig . Onze Verlosser en Redder!