maandag 11 maart 2013

spreken of smeken?



Het is geweldig om een almachtige en alomtegenwoordige God persoonlijk te kennen. Vriendschap met God brengt rust en vrede (shalom)  in ons leven. Juist ook als we problemen hebben.

Omdat God almachtig is denken we al snel dat we tot God moeten bidden als we een probleem hebben. En dat we Hem moeten bewegen om ons probleem op te lossen. Dikwijls beloven we vrienden als ze ziek zijn dat we voor hen zullen bidden. Maar wat bidden we dan?

Als de discipelen van Jezus zonder resultaat bidden voor de maanzieke jongen en aan Jezus vragen: ''waarom hebben we geen resultaat?" zegt Jezus het volgende: Matheüs 17:20 -  ''Vanwege jullie gebrek aan geloof.. Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: verplaats je van hier naar daar! en dan zal hij zich verplaatsen! Niets zal voor jullie onmogelijk zijn!

Jezus is helder. Wegens gebrek aan geloof! Dat is bot. iemand gebrek aan geloof verwijten. Maar Jezus wil ze hier leren hoe geloof functioneert. Geloof is hier in eerste instantie het zeker weten dat wat wij willen bewerkstelligen, Gods wil is. Het geloof in Gods wil hoeft niet erg groot te zijn. Een mosterdzaadje van dat geloof is al voldoende. Met andere woorden, geloof in een enkel Bijbelvers is al voldoende om te bidden met resultaat. Maar het tweede deel van geloof is dit: dat wijzelf moeten spreken met gezag en autoriteit, namens God, tot het probleem. Wij immers hebben die AUTORITEIT gekregen om KINDEREN van God te zijn door het volbrachte werk van Jezus Christus.! Kinderen dus ook erfgenamen! Begrijpt u dit? 
 Een klein voorbeeld:  U weet uw positie op uw werk, u weet wat u werkgever van u verwacht... gaat u nu elke dag als u binnenkomt op uw werk, naar uw werkgever toe om hem te smeken/vragen of u vandaag mag werken? ..... Uw werkgever zou tegen u zeggen: Kom op nou ,doe niet zo raar! ga gewoon aan je werk!
Denkt u dat een politieman, die bevoegd is , en de opdracht gekregen heeft om bekeuringen uit te schrijven, bij elke bekeuring ,zijn baas belt om te vragen of hij mag bekeuren???....
Nee natuurlijk niet...waarom niet?.... omdat hij weet welke positie hij heeft.
Ook wij moeten weten wat onze positie is!  in Jezus Christus!

Wat ga je doen als je dit gelooft? Je gaat zelf tot je problemen spreken, in Jezus naam.
Jezus zegt:'' Dan zullen jullie tegen de berg zeggen'''   Hij zegt niet dat Hij zal spreken... maar dat je ZELF moet spreken tot de berg.
Wat ga je dan zeggen?  Je gaat niet vragen of smeken, maar je gaat specifiek gebieden wat het probleem moet doen, in Jezus naam.
Jezus zegt:  " Als je zult zeggen verplaats je van hier naar daar, dan ZAL de berg zich verplaatsen''.
De berg doet precies wat je gebied, niet wat je vraagt!

Jezus leert ons hier dat het geloof is om te spreken tot problemen. Dikwijls laten wij echter het probleem tot ons spreken in onze gedachten, waardoor het probleem ons steeds meer intimideert. Maar geloof is je mond openen en het probleem specifiek vertellen wat het moet doen.

Laten we stoppen om over onze problemen te praten. Laten we stoppen om toe te staan dat problemen wel tegen ons praten, maar wij niet tegen het probleem. Laten we stoppen om God alleen maar te vragen om in te grijpen in onze problemen, en verder af te wachten. Maar laten we opstaan! en gebiedend te spreken tot onze bergen/problemen, in de Machtige naam van Jezus!
Volgens Jezus zal dan niets onmogelijk zijn!

Amen.

Geen opmerkingen: