maandag 18 maart 2013

Weet u wel wat genade inhoud ?

Door zijn Genade bent u gered  (Efeziërs 2:8)


Jullie zijn anders dan anderen, schrijft Paulus aan de Efeziërs. Jullie hebben Christus leren kennen. Dat heeft je iets gedaan! Het heeft je leven op een ander spoor gezet.

Paulus zegt dat wel, maar zijn we echt zoveel anders dan onze medemensen die God niet kennen? Is er onder ons als gelovigen geen boosheid en bitterheid, geen eerzucht en hebzucht, geen laster en geen ontrouw? ...

Ook in de kerken is vaak nog veel gebrokenheid, veel zonde.  Een van die zonden is de zonde van de HOOGMOED, waardoor we onszelf boven medezondaars verheffen.
Wat zijn ze slecht! die criminelen, die verslaafden, die hoereerders.. en noem maar op.!!... NEE ..DAN WIJ...WIJ ZIJN FATSOENLIJKE MENSEN...WIJ LEVEN NETJES...WIJ GEVEN IEDER HET ZIJNE...... jaaa jaaa.

Wij vergeten zo gauw hoezeer wij van genade leven!!! Weet u wat opvalt in de bijbel? Als God zelf in Zijn heiligheid dichtbij komt..zijn ''nette'' ''fatsoenlijke'' ''gelovige'' mensen nergens!! Ze voelen zich dan zo vies, zo schuldig dat ze bang zijn om verloren te gaan..

Als we onszelf vergelijken met medezondaars , komen we er mischien nog goed van af... Maar wie zijn we voor God?
Denk daar eens aan als u zich opwind over een ander! over die vent of dat mens.
Als Jezus komt, Hij die voor zulke zondaars aan het kruis hing, WAAR BLIJFT U DAN MET U OORDEEL, UW LIEFDELOOSHEID? WAT STELT UW FATSOEN VOOR BIJ HEM?

Het is goed om te beseffen hoezeer wij van genade leven. Dat te weten, daar word je nederig van. En hoe nederiger, hoe kleiner wij worden, des te groter kan Christus in ons worden.
Hoe meer we zelf van genade leven, des te genadiger worden we voor anderen, net zo genadig als Christus zelf.

Hij is geworden als wij...opdat wij door Zijn genade zouden worden als Hij.




(inspiratie voor dit blog opgedaan door een meditatie van D.s Busstra)

Geen opmerkingen: